El Centre de Recursos en Trastorns de l'Espectre Autista de la Catalunya Central, situat a al barri de la Parada de Manresa, va ser objecte d'un robatori amb força la nit de diumenge a dilluns. Es tracta del segon robatori en només tres mesos que pateix el local d'aquesta entitat sense ànim de lucre, dedicada a promoure el benestar i la qualitat de vida dels infants i joves amb trastorn de l'espectre autista (TEA) i les seves famílies. Els lladres se'n van endur uns 200 euros que estaven guardats en una capsa i van provocar destrosses en una porta nova, instal·lada fa només dues setmanes i que havia costat 1.800 euros.

La nit del 12 al 13 de desembre el Centre de Recursos del TEA ja va ser objecte d'un robatori en el qual els lladres van forçar la porta i, un cop dins, van regirar els despatxos i se'n van endur 650 euros. Uns diners que, tal com recordava ahir la presidenta de l'entitat, Rosa Serrano, «provenien de la venda de loteria de Nadal».

Destrossen una porta de 1.800 euros

La nit d'aquest diumenge a dilluns, tal com va descriure Serrano, els lladres «se'n van endur 200 euros que guardàvem en una capsa i que utilitzem per fer algunes petites compres, com poden ser sucs per als infants i joves, paper higiènic, cartutxos de tinta o per anar a fer fotocòpies». Serrano lamenta que les destrosses que han ocasionat els lladres «superen de llarg els diners en metàl·lic que han robat», i explica que «han destrossat la porta del local, que vam canviar fa tot just 15 dies, després que forcessin l'anterior el desembre. Hem estat dos mesos amb una porta provisional, n'hem instal·lat una de nova fa dues setmanes, que ens ha costat 1.800 euros, i ara ens l'han tornat a destrossar, n'han trencat el vidre». A més de la porta del centre, els lladres també van forçar la porta principal de l'edifici, van regirar el despatx i van deixar oberta la finestra del mateix despatx, per la qual Serrano creu que «probablement vigilaven que ningú els descobrís i es comunicaven amb algú que els esperava a baix».

Segons ha pogut saber Serrano, diumenge al vespre un home que passejava el gos «ja va veure llum al local, quan els diumenges al vespre el centre és buit». Aquest dilluns, a les 8 del matí, el personal de neteja del local va descobrir el robatori, i va alertar Serrano. Durant el dilluns van passar pel centre els representants de l'asseguradora i la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra. Serrano tenia previst dilluns presentar la denúncia als Mossos.

Alarma i no cobraran en efectiu

Serrano lamenta que el Centre de Recursos del TEA hagi estat víctima de dos robatoris: «M'empipa molt que entrin a robar i a fer destrosses en un local on tothom ve a fer voluntariat i que està destinat a persones amb autisme i les seves famílies». La presidenta ha anunciat que «instal·larem alarma al local i, a partir d'ara, no cobrarem cap quota dels socis en efectiu».