El ple municipal ha aprovat per unanimitat que Irene Polo, una pionera del periodisme, doni nom a un vial perpendicular a l´avinguda Pirelli entre el camí de Rajadell i el carrer Monistrolet.

Com a enviada especial, va informar del judici a l´exgovern de la Generalitat pels Fets d'Octubre de 1934 o de les vagues revolucionàries a les mines de Sallent i Súria, entre altres esdeveniments.

Irene Polo i Roig (Barcelona, 27 de novembre de 1909 - Buenos Aires, 3 d´abril de 1942) va ser una periodista, publicista i representant teatral catalana. Va ser una de les primeres dones periodistes en la premsa catalana i redactora dels principals diaris dels anys 30.

Irene Polo va néixer en el si d'una família humil del Poble-sec. El pare, Antonio Polo, era guàrdia civil i va morir jove; la mare, Francisca Roig, va haver de tirar endavant la família amb l'ajuda de la filla gran, Irene, que tenia dues germanes més petites: Rosario i Maria. Es va formar de manera autodidacta. Abans de dedicar-se exclusivament al periodisme, Irene Polo treballà com a cap de publicitat de la productora cinematogràfica Gaumont. Inicià la carrera periodística l´any 1930 a la revista Mirador i exercí la professió a Barcelona, de manera apassionada i sovint bel·ligerant, fins a l´any 1936.Testimoni d'una època

Els articles publicats a Imatges, La Humanitat, La Rambla, L´Opinió, L´Instant i Última Hora, són un testimoni inestimable, irònic i brillant, de la societat i la política d´aquell moment: des d´articles sobre els usos de la moda -la introducció del pantaló femení, l´aparició de l´escot- fins a reportatges de denúncia social -la mendicitat a Barcelona, les pèssimes condicions de vida dels treballadors immigrants- o d´alerta política -com el reportatge en què es fa passar per seguidora de les Juventudes de Acción Nacional, o els articles dedicats a la censura, que ella mateixa va patir.