La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa organitza, avui, una xerrada sobre «Present i futur de les pensions públiques». Es durà a terme a les 7 de la tarda al Centre Cultural el Casino. L'acte coincideix amb la convocatòria d'una nova manifestació per defensar les pensions públiques. La segona que hi haurà en 12 dies a Manresa.

La conferència d'avui anirà a càrrec del coordinador de Marea Pensionista, Domiciano Sandoval, i de els activistes Manuel Tórtola i Prudenci Vidal. Parlaran de la situació actual de les pensions i propostes de futur de Marea Pensionista. Es tracta d'una associació d'àmbit estatal que té com a objectiu «salvar les pensions públiques» i que va dirigida a totes les persones pensionistes d'esquerres. La seva finalitat és situar el tema de les pensions a primera línia del debat públic, i organitzar-se perquè siguin dignes.

Per altra banda, la Plataforma en defensa de les pensions públiques i els drets de la gent gran de Manresa ha convocat per a aquest dissabte a les 11 del matí una concentració-manifestació que sortirà del carrer del Bruc, davant les oficines de la Seguretat Social, i que acabarà a la Plana de l'Om amb la lectura d'un manifest. Recorden que les pensions són la font d'ingressos més important i estable per a 9 milions de pensionistes i jubilats.

Els convocants conviden tothom, pensionistes o no, a participar-hi «per posar en evidència el malestar que causa la important pèrdua del poder adquisitiu de les nostres pensions». La setmana passada ja hi va haver una primera mobilització a Manresa que va reunir un centenar de persones.

La plataforma la formen l'Associació Viure i Conviure, l'Associació Gent Gran de la Balconada, CCOO, UGT, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes, Amics de la Gent Gran i la federació de barris.