Multitudinària manifestació aquest dissabte al matí a Manresa a favor d'unes pensions dignes i en contra de les polítiques econòmiques de Rajoy. Un miler de persones han participat en la mobilització, que estava convocada per la plataforma en defensa de les pensions públiques i els drets de la gent gran de Manresa, i que s'ha celebrat de forma paral·lela a d'altres concentracions convocades arreu del país.

Entre els manifestants, hi havia sobretot jubilats, molts dels quals amb xiulets a la boca, però també els acompanyaven familiars, la majoria adults, però també alguns joves. No només hi havia veïns de Manresa, sinó gent vinguda de pobles del Bages.

La concentració, que ha reunit representants de tots els sindicats i dels moviments socials de Manresa, ha començat al carrer del Bruc, davant de les oficines de la Seguretat Social, i ha acabat a la plana de l'Om, després de passar per la prolongació del carrer Guimerà, el Passeig Pere III, la plaça de Sant Domènec i el carrer del Born.

Les dues capçaleres de la manifestació, on hi havia membres de la Plataforma i de sindicats del Bages, estaven presidides per pancartes amb els lemes "Pensions dignes, vides dignes" i "El Bages per unes pensions dignes". Els manifestants, que han fet servir botzines i xiulets, ha corejat lemes com "Les pensions no es toquen", "Fora Rajoy", "Rajoy no, pensions sí", i també han tingut un 'record' per a Ciutadans, amb consignes com "Rivera, pesseter, retorna'm els diners",

Al final de la manifestació, davant d'una plana de l'Om plena de gom a gom, la portaveu de la plataforma, Juliana Casero, s'ha mostrat satisfeta de l'èxit de participació i ha recordat que "aquesta mobilització no és només per a nosaltres, sinó per als nostres fills i per als nostres néts". I és, que ha afegit, "la nostra lluita ha de ser per a tots nosaltres, però també per als que ens venen darrere".

A continuació, Casero ha llegit un manifest on denuncia que "la reforma de pensions promoguda pel PP l'any 2013 està fent perdre poder adquisitiu a les pensions, pèrdua que serà creixent i sostinguda en el temps, a mesura que es vagin aplicant les diverses disposicoins previstes en aquellar eforma". A més, ha recodat, "la sostenibilitat del sistema públic de pensions es troba avui amenaçada com a conseqüència de l'augment de l'atur i de les polítiques d'austeritat". I ha acabat la seva intervenció amb un crit de "Ni un pas enrere" que ha estat corejat per tots els manifestants.