Una trentena de membres de la PAHC Bages s'han concentrat aquest dimecres al matí a l'oficina que CaixaBank té a la plaça Major de Manresa. Els activistes han demanat una solució per a Mourad, un membre de la plataforma, que, segons explica la PAHC en un comunicat, ha vist com, després de no poder fer front a la hipoteca, se subhastava casa seva, passant a mans de la mateixa Caixa, i com l'entitat bancària li continuava reclamant el deute. Per a tot això, la PAHC Bages ha reclamat des de les oficines de plaça Major aconseguir una condonació total del deute del Mourad i un lloguer social al mateix habitatge on ara viu. A quarts de cinc de la tarda la PAHC Bages ha anunciat que sortien de les oficines de CaixaBank amb un compromís de l'entitat per solucionar el cas del Mourad. La PAHC ha anunciat que CaixaBank els farà una oferta divendres a les 09:00h.

Segons la informació facilitada per la plataforma, Mourad va iniciar negociacions en diferents moments per tal d´intentar arribar a un acord dialogat amb la Caixa. L´any 2011 va perdre la feina i no podia fer front al pagament de la hipoteca. Aleshores va ser quan, segons la PAHC, va "deixar de pagar la hipoteca per poder portar un plat de menjar a casa seva". Aquell mateix any, i sempre segons la PAHC, "va voler negociar amb La Caixa una possible dació en pagament, i la resposta va ser una porta tancada a qualsevol opció que pogués fer la vida més sostenible" a Mourad.

La PAHC denuncia que, finalment, "el 2016 es va subhastar la casa on viu Mourad i va ser la mateixa Caixa qui se la va adjudicar, sense abans d'arribar a cap acord amb ell"; i "a sobre, li reclama un deute al Mourad".