Amb una puntualitat britànica i davant més de 600 persones que brandaven palmes, palmons i, sobretot, branques de llorer i olivera, el rector de Crist Rei, mossèn Estanislau Corrons, va aparèixer aquest diumenge a 1/4 d’1 del migdia al capdamunt de les escales de l’església per fer la tradicional benedicció de Diumenge de Rams. En el moment que va apropar-se al micròfon, desenes de persones van pujar graons i van acostar-se al màxim al mossèn, que en el sermó previ a la benedicció va recordar que actualment «hi ha gent que també està portant la creu: innocents que són a la presó i gent amb fam que fuig dels seus països».

A continuació, el rector va fer que s’alcessin les desenes de palmes, palmons i branques per fer la benedicció, i mentre el seu el sermó no cessava es va començar a sentir de fons els ritme marcat dels Armats, que havien sortit de l’escola Pare Algué i enfilaven la Bonavista cap a Crist Rei. Entre els petits es podien veure petites palmes de colors i llargs palmons, i la gent de més edat portava, sobretot, branques d’olivera i llorer. Mireia Torres, una navarclina de 9 anys, sostenia una palma de color lila que li havia regalat la seva padrina. Explicava orgullosa que li «agrada molt» participar en la benedicció de rams i que cada any hi assisteix amb els pares i el seu germà petit, Dídac.

Armats de Manresa, Moià i Castelló

Enguany, i amb motiu de la capitalitat de la Cultura Catalana, la vuitantena d’armats de Manresa van desfilar acompanyats d’uns 50 armats més de la Guàrdia de la Sang de Vila-real, Castelló (que per ser a Manresa havien sortit de la seva població a les 3 de la matinada), i de prop de 20 armats de Moià. En total eren prop de150 persones.

Encapçalats per un carro tirat per tres cavalls blancs majestuosos, els armats van passar per davant de Crist Rei i es van aturar davant del Casino, on l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va fer lliurament de les llaçades commemoratives de la desfilada. A continuació els armats van arribar a Sant Domènec, on van formar al mig de la plaça, i van retornar al col·legi Pare Algué per la Muralla del Carme, el carrer Puigterrà de Dalt i el Bilbao.

D’altra banda, a les 12 del migdia, els Tirallongues van actuar a la plaça de Sant Domènec i van descarregar dos pilars de 4 d’entrada, una torre de 7, un 3 de 7 amb agulla i un 4 de 7. La torre de 7 ha estat la més primerenca que han descarregat al llarg de la seva història.