La colla castellera Tirallongues Va actuar el Diumenge de Rams a la plaça Sant Domènec de Manresa amb motiu de la Diada de Rams, juntament amb els Castellers de Sant Cugat, Castellers de Sabadell i Castellers del Riberal (Catalunya nord).

S’iniciava la jornada amb uns pilars de 4 reivindicatius per part de totes les colles demanant la llibertat dels presos polítics i en senyal de protesta davant la repressió de l’Estat.

Recordem que la colla Castellera de Sant Cugat compten com a membre de la colla, amb el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, recentment empresonat.

Els Tirallongues sortien a primera ronda amb un de 2d7, un castell que els manresans portaven per primera vegada a plaça Sant Domènec i també el més matiner, - l’any passat no el van fer fins el mes de juny-. A segona ronda mostraven un fantàstic 3d7 amb agulla i un també molt solvent 4d7 a tercera ronda, finalitzaven l’actuació amb un vano de 5.

Per la seva part Castellers de Sant Cugat iniciaven la primera ronda amb el seu primer 4d8 d’aquesta temporada, un 5d7 a segona ronda, un 3d7 a tercera i tancaven la seva actuació amb un pilar de 5.

Castellers de Sabadell mostraven un 5d7 a primera ronda, un 7d7 a segona, i un 3d7 a tercera ronda, s’acomiadaven de la jornada amb vano de 5.

Castellers del Riberal, executaven 2 intents desmuntats d’un 4d7, un 4d6 a segona ronda i un3d6 a tercera ronda finalitzaven amb un pilar de4.

Va ser una excel·lent diada dels Tirallongues de Manresa mostrant castells de gamma alta a inicis de temporada, demostrant així la gran feina feta als assajos i les bones sensacions de tornar a repetir una de les millors temporades

Tirallongues ja prepara la propera diada el dia 15 d’abril en el seu desplaçament a Terrassa on actuaran conjuntament amb Castellers de Terrassa, Castellers d’Esplugues, Castellers de Badalona i Moixiganguers d’Igualada.