Mig centenar de persones s'ha concentrat a les 7 d'aquest matí de dimarts al Parc de l'Agulla de Manresa per participar en una jornada de mobilitzacions de protesta de 24 hores per l'empresonament de membres del govern català i la detenció de Carles Puigdemont. L'acció ha estat convocada pel CDR de Manresa, que s'ha coordinat amb CDR de tot Catalunya. Els participants, que han anat arribant al Parc de l'Agulla entre les 7 i 2/4 de 8, s'han organitzat per grups i repartit en una vintena de cotxes cap a Alcarràs, per tallar l'A-2, juntament amb membres del CDR del Solsonès i del CDR fins que han estat desallotjats entorn les 6 de la tarda pels Mossos, amb càrrega inclosa.

En un primer moment, al Parc de l'Agulla no s'ha donat a conèixer quin tipus d'accions hi havia previstes i en quins llocs es durien a terme. A mesura que ha avançat el matí i que s'ha fet palès que els CDR estan tallant carreteres de tot el territori català, s'ha sabut que els manifestants convocats a Manresa tenien com a destí Ponent, on participen en un tall a la A-2, entre Alcarràs i Soses (Segrià).

Els manifestants procedents de Manresa han arribat a Alcarràs a mig matí i s'han afegit al tall de l'A-2, a l'alçada de la sortida 446. El Servei Català del Trànsit informa que la calçada està tallada al punt quilomètric 446, a Soses, en sentit Barcelona. Els CDR que participen en aquest tall són els de la Catalunya Central i els de Ponent.

Una carpa instal·lada al Parc de l'Agulla

A l'accés principal del Parc de l'Agulla s'ha instal·lat una carpa, ons s'espera que arribés més gent del Bages en convocatòries posteriors, establertes cada dues hores (9, 11, 13, 15, 17, 19 i 21 h). Entre els presents de primera hora que esperaven instruccions i hi havia curiositat: «Tornarem a casa a dormir o no? Jo he d'anar a treballar», deia un dels participants.

La crida del CDR, difosa per xarxes socials, demanava dur el cotxe amb el dipòsit ple, armilla groga, calçat esportiu, esmorzar, dinar i sopar, aigua i bateria externa per al mòbil.

Els organitzadors han repartit la gent en cotxes segons l'hora que havia de tornar cadascú cap a casa. També hi ha s'hi han desplaçat taxis de Barcelona.

Talls també a l'AP-7 i a l'N-340

L'A-2 no ha estat l'única carretera tallada a Catalunya aquest dimarts. Els CDR també han actuat a l'AP-7 a Figueres, a l'N-2 a Llers, i l'N-340 a Alcanar. I a primera hora del matí, també havien tallat el trànsit d'entrada a Barcelona per la Diagonal i la Meridiana, una acció que ha durat aproximadament una hora. Consulta aquí les carreteres tallades a Catalunya, a cada moment, segons el Servei Català de Trànsit.