L'Ajuntament i la PAHC Bages La PAHC li retreu que no trobi de manera urgent un habitatge per a una dona que «es troba en una situació d'extrema vulnerabilitat» i que no li doni hora fins al 22 de maig. El consistori afirma que coneix el cas, però no el problema de fons que explica la plataforma i que l'afectada «en qualsevol moment es pot adreçar a Serveis Socials pel tipus d'ajuda que necessiti».

La dona, marroquina, de 57 anys i empadronada a Manresa, va arribar sola del seu país per operar-se la cama per no perdre-la i a l'hospital «va agafar una meningitis». Feta la intervenció, va quedar al carrer i ha viscut acollida en dos pisos; l'últim, un quart sense ascensor, explica la PAHC.

L'Ajuntament diu que li consta que va ser intervinguda a la sanitat pública i donada d'alta, però que «a Serveis Socials no consta que tingui cap altra malaltia. Està empadronada a Manresa des del 29 de desembre del 2017, a casa d'uns familiars. És una persona atesa pels Serveis Socials, i ens consta que té xarxa de suport» i que «està acollida». La PAHC ha insistit que «ni està acollida, ni està bé, ni res de res, i donar-li hora d'aquí a dos mesos és directament una vulneració dels drets humans més bàsics».