El Museu de Geologia Valentí Masachs va batre el 2017 el seu rècord de visitants. 3.213 persones van passar l'any passat per l'equipament museístic de la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa. Són gairebé mil més que l'any anterior. El museu es va inaugurar el 1980.

Els responsables de l'equipament opinen que cada cop s'hi fan més activitats, i «això fa que es conegui més», segons la seva directora i professora de la Politècnica, Pura Alfonso. Un dels seus responsables, Joaquim Sanz, comenta que també les escoles cada cop han mostrat més interès pel museu. «Al professors o professores que vénen aquí se'ls facilita la feina per ensenyar les ciències de la terra».

Recentment, el Museu Valentí Masachs ha incorporat a la seva pàgina web nous recursos per a professors, estudiants i també per a qui estigui interessat en les ciències de la terra. Es pot accedir a fitxers de minerals, roques, informació de fòssils, enllaços recomanats i bibliografia. Tot aquest material es pot descarregar, i l'accés és lliure i gratuït. La web també ha guanyat visibilitat al Centre de Recursos Pedagògics del Bages.

Precisament, el grup més nombrós de visitants el formen els estudiants, i d'entre aquests, els d'ESO. L'any passat n'hi van passar 1.498. De primària, en van ser 426; de batxillerat, 182; d'educació infantil, 130, i d'universitaris, 85. La resta de visitants són de les jornades de portes obertes, de simposis que s'hi han fet, d'activitats com la Setmana de la Ciència o les Geolimpíades, i també de visitants del cap de setmana. En aquest cas, van ser 313 enguany.