Els militants de la formació política Podem Catalunya a Manresa van conèixer aquesta setmana les propostes de dos dels candidats a la secretaria general del partit, Xavier Domènech i Noèlia Bail. Les eleccions per escollir tant el màxim representant del grup com els membres del nou Consell Ciutadà Autonòmic -màxim òrgan de direcció- i la Comissió de Garanties tindran lloc del 5 al 9 d'abril.

Dimecres, entre les ponents que van participar en la trobada de l'equip de Domènech amb la militància, Conchi Abellán es va referir a una de les frases pronunciades per Pablo Iglesias, el líder estatal de Podemos: «El partit ha de tenir un peu en les institucions i mil peus al carrer». El manresà Enric Mieza, un altre membre de la llista de Domènech, va exposar el projecte de «l'Espanya plurinacional» fonamentat en els valors republicans que garanteixen els drets fonamentals individuals i col·lectius (entre els que necessàriament figura el dret a decidir).

Per la seva banda, Carme Font va parlar de la necessitat de normalitzar el paper de la dona en tots els aspectes de la vida. Marcos Galante va dir que cal una organització unitària del partit per articular les necessitats territorials.

Noèlia Bail, que va presentar el programa dijous, va fer una aposta per «un Podem amb veu pròpia que es presenti a les eleccions amb recursos i presència a les institucions». Sobre la possibilitat de crear un espai únic a Catalunya amb la formació dels Comuns, la candidata va afirmar «coalicions sí, dissolució no». A més, Noèlia Bail va apuntar que «la proposta plurinacional de Podem passa necessàriament per la construcció d'una Tercera República on es recullin totes les sensibilitats nacionals i culturals de l'estat».