La Fira de l'Estudiant tornarà al Palau Firal de Manresa després que el certamen estrenés nova ubicació l'edició passada coincidint amb el seu 25è aniversari.

Tindrà lloc de dilluns a dijous que ve, de 9 del matí a 2 del migdia i de 3 a 6 de la tarda.

L'objectiu principal de la Fira de l'Estudiant és complementar la tasca d'orientació que es fa des dels centres educatius en l'àmbit acadèmic i professional. Així mateix, la fira és oberta a totes les persones que es volen reincorporar a l'àmbit formatiu o que volen replantejar-se la trajectòria acadèmica o professional.

La fira pretén assessorar i facilitar recursos perquè cada persona disposi de la informació més completa i de l'orientació més personalitzada per prendre una bona decisió sobre el seu futur professional. A la fira hi ha un equip de persones preparat que informarà i orientarà sobre l'oferta, àmplia i actualitzada, del sistema educatiu. Hi haurà tota la informació sobre la formació professional, els batxillerats, els programes de qualificació professional inicial, els ensenyaments artístics, l'educació d'adults, la formació distància a l'IOC, els ensenyaments d'idiomes, els estudis universitaris, les beques i els estudis a l'estranger.

El que ofereix aquest certamen és mostrar tota l'oferta educativa en un sol espai; servei personalitzat d'informació i orientació; presència dels centres amb oferta de formació professional; recursos per estudiar a l'estranger; com és el Campus Universitari de Manresa; informació per a la reincorporació al sistema educatiu; orientació general d'estudis en funció de la formació de cada persona i activitats.