L'Escola Agrària de Manresa ha programat per a la setmana vinent dues jornades tècniques inèdites. La primera tindrà lloc el dilluns 9 d'abril, de les 9 a 2/4 d'11 del matí, a la finca de Can Poc Oli, i porta per enunciat "Open Source Seeds. Registre de varietats agrícoles en codi obert". La segona, el divendres, 13 d'abril, de 2/4 de 10 del matí a 2 del migdia, l'acollirà l'edifici de la FUB, i tractarà sobre "Camps energètics i creixement vegetal". La presentació anirà a càrrec de Xènia Torras, responsable del projecte Esporus de l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics.

A la jornada de dilluns, el Dr. Johannes Kotschi exposarà la iniciativa de la Llicència de Codi Obert en Llavors, una alternativa per posar a l'abast de tothom les noves varietats, sense que els seus desenvolupadors se'n vegin perjudicats, i evitar que les llavors dels cultius siguin objecte de protecció de les varietats vegetals o d'atorgament de patents.

És gratuïta però cal inscriure's prèviament a través de l'Escola Agrària de Manresa:, al 93 874 90 60 o bé a l'enllaç: https://goo.gl/forms/a1xeXIeb5aLTgV4u1

Pel que fa la jornada di divendres, els experts Mariano Bueno i Juan Antonio Caballero explicaran com els camps energètics, elèctrics i magnètics, interactuen en els processos biològics, incidint en la germinació, desenvolupament i salut de plantes, animals i éssers humans i com es poden tenir en compte a l'hora de planificar les activitats agràries.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament omplint el formulari del següent enllaç: https://goo.gl/2s2pfk o contactant amb l'Escola Agrària de Manresa, al 93 874 90 60 o a ccagrariamanresa@gencat.cat.