Dotze mil socis, dues oficines centrals (Manresa i Berga) i una cinquantena de delegacions. Aquestes són les xifres del Montepio de Conductors, que acaba de complir els seus 88 anys d'història amb una plena consolidació a la Catalunya Central i amb innovadors productes que estan facilitant la seva expansió per tot Catalunya.

A final dels anys vint del segle passat, quan tot just començaven a circular els primers cotxes i motocicletes per les vies i carrers de les ciutats, un grup de conductors del Bages i Berguedà van detectar que tenien unes necessitats comunes que els unien.

Els vehicles motoritzats eren un perill important i anar al volant comportava uns riscos i unes responsabilitats. Per això, per tal de conduir més tranquils i evitar possibles problemes en cas d'accident, aquests primers conductors, molts dels quals professionals del transport, van decidir associar-se per gaudir d'assistència jurídica i de suport econòmic en cas d'accident.

Cafè Majestic

Així va néixer, el març del 1930, l'Associació de Xofers Sant Cristòfol Manresa-Berga, que el 1964 va adaptar el seu nom a l'actual Montepio de Conductors.

En el moment de la seva fundació, l'entitat es va instal·lar al Cafè Majestic de la Muralla del Carme, i posteriorment diferents cèntrics edificis de la ciutat van acollir la seu de l'entitat fins a les actuals instal·lacions de la plaça Sant Jordi, que es van inaugurar el mes d'abril de l'any 1984.