Una vintena de persones van assistir a la xerrada ‘Gestió de les emocions’ amb la psicòloga Lola Cabrera en el nou Espai de Suport de Mémora a la ciutat de Manresa.

Cabrera va explicar que ser conscients del que sentim i acceptar-ho és el primer pas per a una bona gestió de les nostres emocions. “El més important és com valorem la situació del que ens passa ja que tots viurem moments complicats i depenent de si utilitzem una emoció adaptativa, adequada al context o una no adaptativa, que ens desborda i no ens ajuda gents, afrontarem millor la solució”, apunta l’experta.

També va fer un recorregut per les emocions bàsiques, és a dir, les que tenim al néixer; i les emocions secundàries, les que s’aprenen al llarg del camí. Conclou així que “tothom és capaç d’adquirir una bona gestió de les emocions, només es qüestió d’entrenament”.

Durant la xerrada, Lola Cabrera va recordar que les expressions i pensaments de cadascú són el reflex del que projecta cada persona. L’activitat física, oxigenar-se i dedicar uns moments al dia per identificar i analitzar les emocions pròpies, són eines que poden ajudar a gestionar-les millor i encarar de forma més positiva les situacions difícils, com pot ser la pèrdua d’una persona estimada, la pèrdua de salut, la pèrdua de feina, etc.

Aula Mémora

Mémora, a través de la seva Fundació, organitza xerrades i tallers adreçats a tota la població i, en especial, a gent gran. L’objectiu d’aquestes xerrades divulgatives és promoure hàbits saludables i aconseguir un envelliment de qualitat amb el qual afrontar el procés final de vida i la reflexió sobre la mort.

La propera xerrada tindrà lloc el 8 de maig i abordarà “La soledat en la gent gran” i la quarta i última xerrada d’aquest semestre serà el 12 de juny sobre “Parlem i escrivim de records”. Totes les activitats es realitzen a les 18h a l’Espai de Suport Mémora Manresa - Bages (C/ Carrió 10).

Sobre Mémora

Mémora es el primer grup a España i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementeris. Realitza més de 47.000 serveis funeraris i 17.000 incineracions i més de 42.000 famílies van ocupar les seves sales de vetlla l’any passat.