Les obres d'urbanització de la Baixada dels Drets comencen a oferir canvis a la vista. S'ha retirat pràcticament tot el paviment que hi havia a la part central, mentre que als laterals encara no s'hi ha fet res i es mantenen transitables pensant en els vianants i la gent que viu a les cases del vial.

Les obres van començar fa tres setmanes. Pel fet que aquest car-rer es troba en un àmbit històric de la ciutat, s'han previst mètodes d'excavació que minimitzin les vibracions sobre el terreny i un seguiment arqueològic durant la part d'excavació, atès que es tracta d'una àrea d'expectativa arqueològica. De moment, va informar ahir l'Ajuntament, demanat sobre aquest tema en concret, el seguiment no ha donat cap resultat perquè les obres són incipients.

La urbanització de la Baixada dels Drets inclou la millora del carrer a través d'una rampa contínua i sense graons que eliminarà el sistema de desnivells i escales per accedir als habitatges. S'intervé una superfície de 1.062,28 m2, amb un pressupost de 688.840,50 euros (IVA inclòs) a càrrec de Criteria Caixa, en el marc de la modificació de les càrregues urbanístiques de la Fàbrica Nova. Es manté un recorregut principal de pujada al 16% amb una amplada sempre superior a 2,4 metres. A banda i banda es van succeint els replans d'accés a les diferents finques. Les obres duraran vuit mesos.