La 4a Marxa del Pelegrí va atraure, diumenge, prop de 450 persones, gairebé la meitat de les quals provinents de fora de Manresa.

Enguany, la marxa oferia per primer cop tres modalitats diferents amb la incorporació de dues rutes més curtes, una de 15 km i una altra de 10 km, ambdues vinculades a l'Anella Verda. L'objectiu d'aquesta novetat era fomentar la participació oferint noves opcions a la caminada de 26 km que recorre l'últim tram del Camí Ignasià entre Montserrat i Manresa.

318 persones van participar en la modalitat Montserrat, de 26 km, de la muntanya a Manresa; 98, en la Lluvià, un recorregut circular de la plaça Major al carrer del Balç, passant per la torre Lluvià, per un dels itineraris de l'Anella Verda (la riera de Rajadell); i 27 persones van fer la modalitat més curta, la de l'Oller, de 10 km, que també feia un circuit circular passant per l'Oller del Mas.

Les tres rutes finalitzaven al car-rer del Balç, una altra de les novetats de l'edició d'aquest any. Allà, els participants van poder gaudir de l'avituallament final, format pels productes de la cuina del Pelegrí: el dolç, elaborat per Forn de Cabrianes; el brou d'Aneto, la cervesa de Guineu i el mossec del Pelegrí, fet per Mafrica amb porc del palou.

En la present edició hi ha hagut una elevada participació de gent de fora de Manresa, el 48,08% entre les tres modalitats. Destaca la modalitat de 10 km, amb el 60% de participants procedents de la província de Barcelona; a la de 15 km, el 38,5%; i a la modalitat Montserrat, el 53% procedents de diferents llocs de Catalunya, especialment de l'àrea metropolitana. Segons els organitzadors, això la consolida com un dels esdeveniments esportius de les comarques de Barcelona.