L'antropòleg i teòleg, Xavier Melloni pronunciarà a Manresa el proper dimarts 24 d'abril, a les 8 del vespre, la conferència "El camí que va obrir Raimon Panikkar: la humanitat cap a una nova consciència". Aquesta activitat es portarà a terme al Centre Cultural el Casino de Manresa (Passeig de Pere III, 27). L'acte és organitzat pel grup Vivarium Minorisa de Manresa i s'emmarca en els actes de l'Any Panikkar que aquesta entitat organitza en motiu del centenari del naixement del pensador, (Barcelona, 1918 - Tavertet, 2010), una de les veus més rellevants que ha donat el pensament català al món. També es porta a terme en el marc de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018.

Melloni explicarà a la conferència com Raimon Panikkar es va avançar al seu temps en promoure una visió integral de la realitat (el que ell va anomenar "la intuïció cosmoteàndrica"), segons la qual va comprendre que la dimensió transcendent, la humana i la còsmica són inseparables, alhora que va promoure un pensament intercultural i interreligiós i va practicar un diàleg dialògic i no dialèctic, on no hi ha un vencedor i un vençut, sinó una mútua fecundació, perquè cap part posseix la visió de la totalitat. En definitiva, com a alternativa a un món fragmentat i enfrontat entre religions, cultures i disciplines, va apostar per una visió íntegra i integradora de la realitat.

Els organitzadors de la conferència, Vivarium Minorisa són un grup de persones de Manresa i voltants que, provinents dels col·loquis d'en Raimon Panikkar a Tavertet, es troben mensualment per treballar en base a l'obra d'aquest pensador tant important i de projecció internacional que Catalunya ha donat al món des de Ramon Llull ençà. Aquest serà el primer acte públic que organitzarà Vivarium Minorisa obert al públic en general.