Manresa serà, per primera vegada, la seu de l'Assemblea general ordinària de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec), que aplega prop de 500 casals de tot el territori català. Tindrà lloc dimecres de la setmana vinent i aplegara més de 250 persones de diferents municipis del país.

Al marge que sigui el «cor de Catalunya», la decisió de fer la trobada anual més important de la Fatec a la capital del Bages l'ha motivat el fet que sigui Capital de la Cultura Catalana 2018, ha explicat el seu president, Josep Carné.

Les pensions, tema cabdal

El lema serà «Els drets de la gent gran, la nostra prioritat» perquè l'edició d'enguany, la 25a, vol tractar de manera molt especial aquest tema. Amb aquest objectiu, s'hi presentaran i discutiran diferents projectes que l'entitat ha començat a dur a terme aquest any. És el cas de la feina per garantir unes pensions dignes i segures i per lluitar contra la pobresa energètica. A més a més, també es parlarà del seu programa sobre com han de ser les residències per a la gent gran, així com quines particularitats en nutrició i alimentació tenen les persones de més edat. S'hi presentarà la memòria d'actes del 2017 i se sotmetrà a aprovació l'estat de comptes.

La trobada començarà a 2/4 de 10 del matí i finalitzarà després del dinar que es farà al restaurant de la Joviat. Mentre que un centenar de representants dels diferents casals participants celebraran l'assemblea a l'auditori de la Plana de l'Om, els restants faran un recor-regut turístic per la ciutat.

Creu de Sant Jordi

Sant Jordi

La Fatec és una entitat sense ànim de lucre creada el 1983, reconeguda d'utilitat pública i honorada amb la Creu de Sant Jordi el 1999, que té com a objectiu promoure activitats i accions a favor de la gent gran dins la societat. Formada per voluntaris, la federació lluita alhora per la creació de polítiques públiques que permetin i ajudin les persones grans a viure i envellir amb dignitat, a escala europea, estatal, nacional i local.