Els Diables de Manresa, una secció de Xàldiga, organitzen la segona carretillada , el projecte que van iniciar l'any passat i que aquest any repeteixen amb més força.

La carretillada popular "neix l'any passat de l'afany d'apropar el foc, la carretilla, a tot el col·lectiu de la ciutat, tant nens, adolescents, adults i fins i tot avis. Va ser un acte on qualsevol persona que volgués, podia cremar una carretilla vestida de diable, amb les nostres forques i a ritme també dels tabals".

Aquest any la celebraran el dia 28 d'abril a la plaça Gispert. De les 5 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit, durant tota la tarda, es podran cremar carretilles aptes per als més menuts i els més ganàpies. També hi haurà diverses demostracions de foc per part del grup i es podran apadrinar carretilles (un altre projecte que va néixer l'any passat per fer que la ciutat participi encara més de la festa, on per 1 euro es podia apadrinar una carretilla, on, un cop apadrinada, el padrí posava el seu nom a la carretilla i aquesta va ser cremada el dia de la trobada de diables).