Hi ha hagut diferents onades migratòries de xinesos que han arribat a Catalunya i a les comarques centrals. La majoria dels que hi ha a Manresa, i el 70% dels que hi ha a ter-res catalanes, provenen del sud de la regió de Zhejiang. Concretament de la regió de Qingtian. De fet, els xinesos d'aquesta àrea han tendit a immigrar a Europa, i això ha facilitat que posteriorment n'hagin vingut més provinents d'aquest punt, ja que les xarxes familiars han facilitat que se n'hagin establert més. I com a conseqüència s'ha creat una comunitat amb forts llaços familiars i d'amistat, a part de cohesionada. Això facilita els ajuts per obrir negocis, segons els experts en immigració de l'Ajuntament de Manresa.

Els habitants del sud de la regió de Zhejiang han vist en les vivències a l'estranger una via per prosperar, i de fet les remeses dels xinesos que viuen a l'exterior també han ajudat al desenvolupament de l'àrea de Qingtian, que tradicionalment havia estat l'àrea més deprimida d'una regió que és rica. Els vincles familiars no es perden amb la distància, sinó que són forts, sobretot en els immigrants de la primera generació. Molts dels membres de la comunitat van arribar a Catalunya al principi dels 90 amb l'eclosió que va significar per al país els Jocs Olímpics. Les aspiracions de les persones provinents de Qingtian passen per ser els propietaris dels seus negocis i per no tenir un treball assalariat.

En els darrers anys han arribat a Manresa, i a altres punts de Catalu-nya, xinesos d'altres àrees geogràfiques, com la de Manxúria, regió històrica d'Àsia oriental situada al nord-est del país. Tot i que hi ha relació entre els xinesos de totes les regions establertes a Manresa, el cas és que quan parlen entre ells confessen que l'accent d'uns i altres és molt diferent.