Xiaobing Wang és professora de xinès a l'Agora International School Barcelona i percep l'idioma com un patrimoni cultural que ha de perdurar al pas de les diferents generacions, encara que no sigui al país d'origen. Aquest és un dels motius que li va dur a fundar, fa uns mesos, el Centre Cultural Xinès Manresa, juntament amb cinc persones més de la comunitat al Bages. L'objectiu és que els infants d'origen xinès nascuts a Manresa coneguin el seu idioma i la seva cultura, acostar aquesta cultura a la ciutat i, alhora, apropar la comunitat xinesa, que és especialment hermètica, a Manresa.

«Els membres de la comunitat establerts al Bages no volem perdre les arrels i ensenyem als fills l'idioma», afirma. Per aquest motiu al principi de març van celebrar, per primer cop a Manresa, la Festa del Fanalet, que posa punt final al Nou Any xinès, a més de programar activitats a la capital del Bages amb la intenció d'establir lligams entre els membres de la comunitat i la resta de la ciutadania.

Uns trenta nens segueixen les classe de mandarí al centre. Les activitats de l'entitat tenen lloc a la parròquia de la Sagrada Família. L'associació està servint per obrir més la comunitat, que tradicionalment s'ha relacionat poc amb altres ciutadans perquè la llengua, per a ells, és un obstacle difícil de superar per les grans diferències idiomàtiques.