Vicenç Cano ha posat punt final a 16 anys al capdavant de l'Associació de Veïns de Vic-Remei de Manresa i ha deixat pas a una junta gestora presidida per Josep Graña.

Cano ha explicat a Regió7 que ha deixat el càrrec perquè als 81 anys «una retirada a temps és una victòria» i, també, per la necessitat de dedicar més temps a tenir cura de la família.

De fet, Cano fa més de trenta anys que està vinculat a l'Associació de Veïns de Vic-Remei, que ja va vicepresidir en una altra etapa. «Tota una vida», explica.

El veterà dirigent veïnal ha assegurat que el relleu s'ha dut a terme sense cap mena de sotrac i que servirà per projectar encara més l'entitat, «perquè hi ha molta empenta dintre de l'associació».

Destaca de la seva gestió el fet d'haver aconseguit l'ampliació del local social amb més espais per a la realització de tallers i activitats. La quantitat de veïns que participen de les activitats que es fan a l'associació és un motiu d'orgull, però encara ho és més «haver pogut formar part tots aquests anys d'una junta fantàstica, molt ben compaginada en què no hem discutit sinó que hem parlat fins al punt de semblar una família».

Aconseguir la continuïtat de veïns implicats en la gestió de problemes i oportunitats comunes «que s'estimen l'associació i el barri» ha permès, explica, treballar per millorar la mobilitat, modernitzar equipaments, facilitar el desplaçament de persones amb discapacitats físiques, però també denunciar problemes de brutícia, punts conflictius i procurar la dignificació del deteriorat nucli antic.

El darrer acte oficial al què va assistir com a president va ser l'estrena del nou ascensor públic entre Santa Llúcia i la plaça Major.