La reestructuració del mercat municipal de Puigmercadal que té en marxa l'Ajuntament de Manresa inclou la reducció de les 39 parades que hi havia a 25.

El govern municipal ha informat que les parades «es complementaran amb la nova zona de degustació, autoservei i servei de bar».

Històricament hi havia 39 parades al mercat. Quan l'Ajuntament es va fer càrrec de la gestió directa de la concessió, perquè ningú va optar a fer-ho, la meitat de les parades estaven tancades.

El nou projecte de mercat, en execució a hores d'ara, preveu només 25 parades que estaran acompanyades d'una zona de degustació, i la previsió de trasllat de l'autoservei (el supermercat Llobet que va tancar l'agost del 2017) a la mateixa planta de les parades. Ja s'ha enderrocat una línia de parades i els propers mesos es faran més obres per anar adequant els espais al nou concepte de mercat. L'objectiu és pujar al carro de la tendència km 0. Fruita i verdura de l'Anella Verda identificada amb el cognom del pagès o el sobrenom amb què és conegui la finca.

Per aconseguir-ho ja s'ha posat en marxa l'estratègia d'oferir espais del mercat a la xarxa de comercialització de producte local ja existent, organitzar presentacions de productes -dissabte passat va tenir lloc una dels vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages- i tallers, i s'enfocarà la promoció de l'equipament cap a l'alimentació sana, ecològica i de proximitat.

Les entitats que s'hi impliquin podran tenir participació en la gestió d'aquest àmbit del mercat.