El dijous dia 26 de maig, sis alumnes representants de 6è de Primària del Col·legi Oms i de Prat de Manresa van participar al Museu de les Ciències Naturals de Barcelona en el 2n Congrés de petits/es científics i científiques, on van presentar el treball "Conèixer el càncer per no tenir-li por", que havien estat treballant durant el curs com a projecte amb la col·laboració de la secció d'oncologia de la Fundació Althaia.

També van preparar una sèrie de materials científics (pòster científic, entrevistes, dossiers, …) que quedaran exposats, juntament amb els dels altres cinc centres participants, en una de les sales del museu, i que podran ser visitats.

En aquesta segona edició, al voltant de 200 alumnes van compartir i treballar, matí i tarda, temes científics amb nois i noies d'altres cinc centres que representaven la geografia catalana. Abans de cada conferència, algun representant de cada centre tocava una peça musical en directe que introduïa les conferències i, en acabar el congrés, tots aquests músics, coordinats per musics professionals que els acompanyaven, van tocar conjuntament una peça com a cloenda.

Per a tots aquests alumnes, l'experiència va representar una nova oportunitat d'assolir nous reptes en el seu procés d'aprenentatge i desenvolupament personal, d'adquirir nous coneixements de manera vivencial a través del procés científic i del treball cooperatiu, i de millorar el seu nivell d'autonomia i de creixement, tant individual com de treball en grup. En definitiva, van viure una experiència molt interessant, des del punt de vista científic, on sempre es va tenir en compte que els alumnes i les alumnes eren el centre del procés d'aprenentatge.