La Plataforma d´Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) al Bages ha ocupat aquest dimecres a la tarda l'Ajuntament de Manresa per protestar pel cas de l'Asmae, que està malalta i no té on viure. L'ocupació s'ha mantingut fins entrat el vespre, quan l'Ajuntament ha garantit una setmana d'allotjament a la persona afectada. En aquest temps, es buscarà una solució. Aquest dijous es reprendran les converses a Serveis Socials. En concretar-se aquest acord, les tres persones que al vespre quedaven al vestíbul, van decidir abandonar-lo.

L'entitat, amb una trentena d'activistes presents, exigia a l'Ajuntament de Manresa una solució urgent per a l'afectada. La PAHC Bages no tenia intenció de marxar de l'Ajuntament sense una solució. La Policia Local de la ciutat s'ha personat a l'indret i ha identificat als concentrats.

Segons la PAHC, dijous passat l'Asmae va anar a l'hospital per rebre el tractament i mentre estava allà va saber que ja no podia tornar al pis on estava allotjada, així que va decidir passar la nit sola en una cadira d'urgències.

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) al Bages explica en el comunicat que divendres va aconseguir que els Serveis Socials municipals l'atenguessin d'urgència, però lamentava que l'única solució havia estat donar-li una pensió a partir de diumenge argumentant que tota la comarca estava plena pel pont.

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme es demanava en el comunicat si l'Asmae havia de passar dues nits al carrer abans de tornar a tenir un sostre. Per als activistes antidesnonament «és una vergonya que les persones no siguin prioritàries» i exigien «una solució, ara!», per a l'Asmae. Provisionalment una companya de la PAHC se la va quedar a casa seva, però els activistes antidesnonaments no consideren que això sigui cap solució i per aquest motiu han decidit ocupar l'Ajuntament.