La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) al Bages va ocupar ahir a la tarda l'Ajuntament de Manresa per protestar pel cas de l'Asmae, que està malalta i no té on viure. L'ocupació, que va congregar una trentena d'activistes, es va mantenir fins entrat el vespre, quan el consistori va garantir una setmana d'allotjament a la persona afectada. En aquest temps, es buscarà una solució. Avui es reprendran les converses a Serveis Socials. En concretar-se aquest acord, les tres persones que al vespre quedaven al vestíbul, van decidir abandonar-lo. De fet, la PAHC Bages no tenia intenció de marxar de l'Ajuntament sense una solució. La Policia Local de la ciutat es va personar a l'indret i va identificar als concentrats.

Hi havia una forta indignació entre els activistes. A l'exterior de la casa de la ciutat hi havia la maleta i unes bosses amb les pertinences d'una persona sense casa. Se li havia acabat la pensió que els serveis socials municipals li havien procurat i ella i membres de la PAHC Bages van anar cap a l'ajuntament i s'hi van quedar. El dia abans no va poder arribar al menjador social amb la pluja i la crossa amb la què ha de caminar.

L'Asmae té problemes de mobilitat i de salut greus. La PAHC ha mantingut reunions amb l'Ajuntament i entitats per intentar trobar una solució a un cas que considera lamentable per la situació de vulnerabilitat en la què es troba l'afectada. Segons la PAHC, l'Asmae ha anat saltant de pis a pensió sempre amb l'angoixa de quedar-se al carrer en qualsevol moment. Per als activistes antidesnonament «és una vergonya que les persones no siguin prioritàries» i exigeixen «una solució, ara!», per a l'Asmae.