Una enquesta adreçada a la població del Bages major de 14 anys ha estat resposta per 611 persones, 134 de les quals, el 22%, s'identifiquen com a lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals. L'enquesta s'ha fet sense una selecció de la mostra així que copsa tendències però no ofereix un resultat estadísticament objectivable.

Prop del 50% de les persones LGTBI de la comarca que han respost l'enquesta afirmen que han patit algun tipus de discriminació a l'espai públic. Prop del 50% assegura que en algun moment ha patit discriminacions per part de companys en l'àmbit educatiu.

Hi ha consens entre heterosexuals i LGTBI sobre que l'àmbit educatiu no està prou preparat per fer front a la realitat diversa d'orientació sexual. El 50% dels enquestats afirmen que la diversitat d'orientació sexual no és prou present a l'àmbit educatiu. El 45% afirma que ha patit canvis en la relació amb familiars o amics fruit de qüestions d'identitat de gènere.

A banda de l'enquesta també s'ha fet un treball de camp qualitatiu amb entrevistes en profunditat a 14 persones del col·lectiu LGTBI i altres persones vinculades amb la temàtica, grups de discussió amb famílies LGTBI amb criatures, i un altre grup amb joves LGTBI. També s'ha fet servir la metodologia Relief maps, que permet recollir dades sobre experiències de malestar o benestar en diversos àmbits de la vida quotidiana i que tenen a veure amb aspectes com la humiliació, la por, el sentiment d'exclusió i altres indicadors de desigualtats.