L'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa acollirà dimecres la conferència «Estima'm perquè me'n pugui anar» , a càrrec de Maria Mercè Conangla, que explicarà el model Ecologia Emocional que s'aplica per donar als infants confiança en ells mateixos per contribuir que es converteixin en persones emocionalment equilibrades.

La xerrada, que començarà a les 7 de la tarda, posarà en relleu la importància de com els adults transmeten els coneixements i com les famílies han d'acompanyar els infants durant el seu procés educatiu per tal que no siguin individus submisos i acomodaticis sinó actius, confiats i curiosos.

Maria Mercè Conangla és psicòloga, infermera i escriptora. Presideix la Fundació Àmbit Ecologia Emocional i, conjuntament amb Jaume Soler, ha creat el model Ecologia Emocional. Entre els 20 llibres que ha escrit, destaca la trilogia de llibres d'ecologia emocional per a infants, famílies i educadors Exploradors emocionals, Com està el clima i Energies i relacions per créixer, i un de contes per a nens petits, Pessigolles per al cor.

El Cicle de xerrades per a mares i pares, adreçat a famílies amb infants i joves en edat escolar, està organitzat conjuntament per un grup d'escoles de primària de Manresa, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), les AMPA dels instituts, la Fundació Universitària del Bages (FUB) i l'Ajuntament de Manresa.

En aquesta ocasió també coorganitza Ignàgora - Fòrum Manresa 2022.