La trobada de percussió La Bategada, que se celebra aquest dissabte 12 de maig a Manresa, tindrà en la seva quarta edició un grup del País Basc, Dinbi Banda. Amb ell seran onze les formacions que participaran en les tres rues que ompliran de ritme el centre de la capital del Bages.

Dinbi Banda serà la primera formació de fora de Catalunya que participa a La Bategada. A part del grup basc, també hi seran Bandelpal, de Balaguer; Batokatú, d'Oliana; Fills de la Flama, de l'Hospitalet de Llobregat; Karabassà i Katakitinga, de Sant Cugat del Vallès; Percuart, de Girona; Protons, d'Igualada; i Tabalots, de Sant Sadurní d'Anoia. Els amfitrions són Batrakes i Tabalers de Xàldiga.

Segons l'organització, en aquesta edició destaca el nivell de les formacions que visiten la capital del Bages, moltes d'elles guanyadores de concursos de percussió d'arreu del país. Es dóna el cas que dos del grups convidats, Protons i Fills de la Flama, s'han proclamat campió i subcampió del concurs As de RePiques que s'ha celebrat aquest passat cap de setmana a Vilassar de Mar.

Horari de la Bategada 2018

La Bategada de Manresa començarà aquest a 2/4 de 6 de la tarda amb 3 cercaviles simultànies que sortiran de la Ben Plantada, de la Plaça Major i del sector Barreres respectivament.

Al cap d'una hora, totes les formacions es trobaran a Crist Rei per realitzar les actuacions individuals. Tot seguit, els amfitrions de la trobada Batrakes i Tabalers de Xàldiga, faran un recorregut fins a la plaça Europa, on es donaran per acabades les actuacions de carrer.

El final de festa es realitzarà a partir de la 1 de la nit a la Sala Stroika amb l'actuació de les dues formacions locals.

Tres recorreguts pel centre de Manresa

  • Recorregut 1: Inici a la Ben Plantada i recorregut pel Passeig de Pere III passant per la Plaça Onze de Setembre i Plaça Espanya fins arribar a la Plaça de Crist Rei.
  • Recorregut 2: Inici a la Plaça Major i recorregut pel carrer Sant Miquel, Plana de l'Om, carrer del Born, Plaça Sant Domènec, carrer Àngel Guimerà i Plaça de Crist Rei.
  • Recorregut 3: Inici al sector Barreres i recorregut per la Muralla Sant Francesc, la Muralla Sant Domènec i primer tram del Passeig de Pere III fins arribar a la Plaça de Crist Rei.