Manresa ha aconseguit un altre cop la màxima puntuació (100%) dels índexs de transparència en el Segell Infoparticipa, elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així, l'Ajuntament de Manresa torna a aconseguir uns resultats excel·lents, i més tenint en compte que enguany només 19 dels 947 ajuntaments catalans han assolit el Segell amb el 100% de puntuació.

Enguany s'atorga el Segell Infoparticipa a 92 ajuntaments, dels quals 19 han obtingut un 100% d'indicadors positius. Es tracta de Manresa, Sant Hipòlit de Voltregà, L'Aldea, Llagostera, Cassà de la Selva, Premià de Dalt, La Garriga, Sant Quirze del Vallès, Manlleu, Olesa de Montserrat, Castellar del Vallès, Martorell, Premià de Mar, Vic, Esplugues de Llobregat (únic municipi que ha obtingut el segell a les cinc edicions organitzades fins ara), Gavà, Castelldefels, Cornellà de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

Dels 947 municipis de Catalunya, només 193 aconsegueixen aprovar i, els que obtenen el segell o la menció són 95, poc més del 10%. L'equip del LPCCP considera que, un cop arribats a la cinquena edició dels guardons, l'evolució és «positiva però molt lenta». El guardó va ser recollit pel regidor de Recursos Humans i Transparència de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Torras, en un acte celebrat al Rectorat de la UAB.