Nova sentència contrària a l´Ajuntament de Manresa en el seu intent que no es faci efectiva la revocació de subvencions a càrrec de fons europeus per a la construcció de l´edifici Impuls del Parc Central.

La sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs presentat per l´Ajuntament de Manresa i confirma la revocació de la subvenció de la primera convocatòria dels Fons europeus Feder anunciada el maig del 2016, que estava destinada a la segona fase de construcció de l´edifici Impuls, al Parc Central. La despesa d'aquesta subvenció va ser de 772.400 euros.

Cal recordar que el motiu de la revocació ara sentenciada judicialment -així com de les altres revocacions que es van produir pels mateixos motius- és l´incompliment de l´Ajuntament de l´obligació establerta a les bases de la convocatòria del Programa Feder 2007-2013 que l´edifici Impuls es destinés a la generació de noves empreses tecnològiques, directament relacionades amb la investigació i la innovació i a activitats d´emprenedoria.

Més sentències

En aquest moment estan pendents de sentència judicial tres revocacions més. El jutjat contenció administratiu número 14 de Barcelona va rebutjar el recurs que el consistori va presentar contra la revocació de la Diputació de Barcelona de la seva part de la subvenció de la mateixa convocatòria Feder, anunciada també fa dos anys, que ascendia a 405.000 euros i de la qual l´Ajuntament va justificar una despesa de 376.000 euros. Aquesta resolució judicial va ser recorreguda en apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Pel que fa a la segona convocatòria Feder inicialment prevista per a la tercera fase de l´edifici, les dues subvencions atorgades també van ser revocades a final del 2016 i principi del 2017.

Es tracta de 375.000 atorgats per la Diputació i 750.000 de la Generalitat, dels quals es van gastar per tota l'actuació 449.120 euros. L´Ajuntament de Manresa també hi va presentar sengles recursos que encara estan pendents de resolució judicial.

Tot plegat està passant perquè tant la Generalitat com la Diputació van considerar que s´havien rebaixat les expectatives inicials d´un projecte que s´havia demostrat inviable arran d´una conjuntura econòmica adversa i després que l´arribada de la crisi hagués obligat l´Ajuntament de Manresa a adaptar els usos de l´edifici a la nova realitat econòmica amb la finalitat d´afavorir-hi la instal·lació d´empreses.