Enguany, el Col·legi d'Advocats de Manresa va decidir celebrar Sant Raimon de Penyafort a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera amb motiu del 90è aniversari de la institució docent.

En una sala plena va transcór-rer el tradicional acte solemne d'imposició de togues als nous col·legiats i l'entrega de distincions als lletrats que han complert 25 i 50 anys de col·legiació.

Les noves col·legiades togades van ser Pilar Garcia Rius, apadrinada per Maria Pilar Rius Pastor; Carla Merino Castro, apadrinada per Estefania Torrente Guerrero, i Núria Muntada Cortés, que va tenir com a padrí Josep Vives Portell. Per a elles van ser alguns dels missatges dels advocats veterans, tant en directe a la sala com enregistrats i projectats en una pantalla gegant. Les van advertir que començaven a recórrer el camí que separa la teoria de la pràctica i en el qual trobaran l'autèntica essència de la seva professió.

Tot seguit va ser el torn dels advocats que complien 25 anys de col·legiació, que van anar recollint un obsequi.

Protocol·lari i reivindicatiu

Van pujar a la tarima per rebre la insígnia de plata Xavier Armengol Montañà, Gemma Berenguer Soler, Maria Carme Guilà Galera, Ester Jodar Torrecillas, Ramon Ju-nyent Quintana, Maria Assumpció Lleonart Sol, Domènec Antoni López Vizcaíno, Pedro Antonio Manchado Alcalá, Jaume Pich Macià, Lluís Rodríguez Folgarolas i Teresa Sallés Calvet.

La insígnia d'or pels 50 anys de col·legiació va ser per a Jaume Carbonés Porta.

El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, va agrair a Jaume Carbonés no només la feina feta durant aquest mig segle de dedicació a la professió sinó també a la seva contribució i participació al Col·legi d'Advocats.

Carbonés va recordar que va començar a exercir el 1968 en uns «temps convulsos». Va anunciar que es jubilava, que havia arribat el moment després d'haver «vist de tot» al llarg de la seva dilatada carrera professional.

Va advertir les noves col·legiades que s'anirien «adaptant de la teoria a la pràctica» amb el pas del temps. Tots van considerar imprescindible treballar molt i amb passió per una feina que requereix d'un alt grau de compromís.

L'acte es va cloure amb l'actuació de la Coral Infantil de les Escodines i un públic satisfet per un acte que havia combinat el protocol amb la reivindicació del dret i la justícia de proximitat.