Sis directius japonesos i quatre de Barcelona de l'empresa Esteve Teijin Healthcare, guiats per Antoni Esteve Cruella, actual director de la multinacional química i farmacèutica, van visitar ahir al migdia el que va ser el bressol del grup químic farmacèutic: la farmàcia Esteve de la Plana de l'Om de Manresa. La farmàcia va ser fundada per l'avi d'Antoni Esteve Cruella, el manresà Antoni Esteve Subirana, l'any 1929.

Esteve Teijin Healthcare és una aliança entre el grup químic farmacèutic Esteve i Teijin, una empresa que, entre d'altres, es dedica a la comercialització de productes farmacèutics i serveis de tractaments respiratoris a domicili. La farmacèutica de l'establiment de la Plana de l'Om, Marta Altimiras, explicava a aquest diari que «amb l'aliança, Esteve ha introduït Teijin a Europa; i Teijin ha propulsat el grup Esteve al Japó».

Els directius japonesos es troben de visita a Catalunya i, tal com va informar Altimiras, «han visitat els laboratoris d'Esteve a Barcelona». Després de passar per Manresa, era previsit que es desplacessin a Món Sant Benet.

La visita a la farmàcia de la Plana es va allargar uns 45 minuts. Guiats per Antoni Esteve, també van poder veure el despatx-museu i el laboratori. Hi van ser presents l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas. Junyent va lliurar a un dels directius japonesos el llibre de la periodista manresana Anna Vilajosana Sentir Manresa. Per la seva banda, Antoni Esteve va obsequiar amb un exemplar del llibre Farmàcies històriques de Catalunya, amb la foto de portada de la farmàcia manresana, tots els directius i l'alcalde de Manresa.