Tots els regidors de l'Ajuntament de Manresa van votar a favor de l'esmena de substitució que unificava les mocions presentades per separat per CDC, ERC i DM, per una banda, i per la CUP, per l'altra.

El text resultant manifesta el seu suport «a la supervivent de la violació perpetrada per La Manada, a les dones manresanes que també han patit violència sexual i a totes les dones que són víctimes d'agressions sexuals».

La moció rebutja la sentència i denuncia «el caràcter patriarcal i de classe de la justícia espanyola», i dóna suport a l'acusació particular, que manté que els fets succeïts són constitutius d'un delicte d'agressió sexual, violació, i no tan sols d'abús sexual com dicta la sentència.

L'Ajuntament anima totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir mostrant el seu rebuig a la sentència i el seu suport a les dones supervivents de les violències masclistes, «perquè volem ser lliures, no valentes». A més, dóna suport al moviment feminista «per construir plegades els fonaments d'una República feminista». La proposició exigeix que es millori la formació dels que exerceixen funcions de judicatura, dotant-los de recursos que permetin la incorporació de la perspectiva de gènere.

També exigeix als òrgans judicials que, en la interpretació i aplicació del Codi Penal, evitin basar-se en estereotips «que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista», i siguin coherents amb el Conveni d'Istanbul del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència contra les dones. Mentre Catalu-nya no esdevingui una República que permeti tenir un codi penal propi, demana la revisió del Codi Penal espanyol perquè hi incorpori la perspectiva de gènere en el dret positiu penal. Finalment, s'acorda potenciar la formació del personal de l'Ajuntament, i en especial del que ofereix serveis directes a les dones, en perspectiva de gènere i violència masclista.

Entre les posicions polítiques expressades cal destacar la matisació feta pel grup de Ciutadans, que va manifestar que «respecta» la sentència malgrat estar en «profund desacord» amb ella.

Conxita Almarcha, del Consell Municipal de la Dona i membre de l'entitat Lilium, va intervenir al ple fent ús del reglament de participació ciutadana.