La Plana de l'Om, al centre neuràlgic de la ciutat, s'havia de convertir ahir en l'altaveu de la intensa activitat cultural del centre històric de la ciutat. Les precipitacions d'ahir a la tarda, però, van obligar a suspendre la majoria dels actes programats. Al migdia, quan feia bon temps i les temperatures eren agradables, l'actuació dels bagencs Anaïa Vila i Mateu Peramiquel va satisfer el públic assistent a la Plana de l'Om, que aquella hora no era nombrós. Van interpretar cançons lentes de jazz. La iniciativa vol impulsar la Plana de l'Om com a espai de l'ExpoBages.

El tast cultural que l'organització havia preparat sota el nom d'«El batec del centre històric» tenia com a finalitat exhibir a la tarda les actuacions més animades. S'havia de fer una exhibició reduïda de la Manrussionica i una jam session. No va ser possible.

Manresa Turisme i el comissionat del Centre Històric, impulsors de la iniciativa, esperen que el temps acompanyi avui. A dos quarts de 12 del migdia hi actuarà la banda manresana El amante virgen, i a partir de les 5 de la tarda hi haurà un petit tast d'El mercat de música morta de Manresa -amb la interpretació de cançons de mites de la música que han mort-; el Festival de Jazz del Vermell; i Tarima, que impulsa talent emergent.