Manresa va viure el diumenge 20 de maig una impressionant jornada castellera de la mà de la colla local dels Tirallongues de Manresa, la Colla Jove de Tarragona i dels Castellers d’Esparreguera, en motiu de la diada castellera de Fira de Maig.

S’iniciava la diada amb els tradicionals pilars d’entrada. Tres pilars de 4 per part de Tirallongues, un pilar de 4 de la Colla Jove de Tarragona i dos pilars de 4 per part dels Castellers d’Esparreguera.

Una actuació solvent

Per la primera ronda de castells Tirallongues mostrava un 5d7 molt solvent i sense masses problemes. A segona ronda arribava el moment històric per la colla, esclatava l’alegria i l’eufòria dels castellers després de descarregar un 4d8 molt ben treballat, els manresans es proclamaven colla castellera oficial de vuit pisos, un 4d8 que a més quedava registrat com el més matiner que la colla descarregava en una temporada, per tercera ronda descarregaven un fantàstic 2d7, a quarta ronda mostraven 2 pilars de 5 i finalitzaven la jornada a dos pilars de 4.

La Colla Jove de Tarragona es marcava també aquesta jornada com a diada important, desplaçant a més de 250 efectius i mostrant castells de gamma alta. Iniciaven la primera ronda descarregant un 3d8, a segona ronda mostraven 4d8, a tercera ronda executaven el seu primer 9d7 de la temporada, per quarta ronda descarregaven 3pilars de 5 i finalitzaven amb 3 pilars de4.

Per la seva part Castellers d’Esparreguera sortien amb un 3d7 a primera ronda, un 4d7amb agulla a segona, un 4d7 a tercera i un pilar de 5 aixecat per sota a quarta i tancaven la seva jornada amb dos pilars de4.

Després d’una espectacular passada temporada, els Tirallongues es van confirmar diumenge com a una de les colles importants dels país elevant el seu nivell com a colla oficial de vuit pisos, una gesta que a més arriba en un moment molt especial per la colla ja que es troba en la celebració del seu 25è aniversari.