L´ascensor públic que enllaça el carrer Santa Llúcia i la plaça Major de Manresa està sent molt utilitzat i està complint els objectius pels quals es va posar en marxa. Les dades registrades de valoració indiquen que més 20.000 persones, aproximadament, ja han utilitzat aquest servei durant el seu primer mes de funcionament.

Des del 20 d´abril passat, en què es va estrenar, l´ascensor ha realitzat 13.700 viatges, amb una mitjana de 450 viatges diaris. S´estima que una mitjana d´1,5 usuaris pel viatge. Es conclou doncs, que l´ascensor és utilitzat per 675 persones cada dia i ja l´han fet servir un total de 20.550 persones.

La construcció de l'ascensor -que salva un desnivell d´11 metres- s'inscriu en el conjunt de projectes adreçats a dignificar aquest punt del Centre Històric i millorar la connectivitat i l´accessibilitat entre els barris de les Escodines, Vic-Remei i Barri Antic, a banda i banda del torrent de Sant Ignasi. L´equip de govern fa una valoració molt positiva de l´elevada utilització de l´ascensor i considera que les dades demostren que era una infraestructura necessària per millorar la connectivitat entre barris i per millorar la qualitat de vida de les persones.