El degà de la facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el manresà Xavier Ferràs, deixarà el càrrec el pròxim mes de setembre. La decisió coincideix amb el relleu que hi haurà al capdavant de la universitat. L'actual rector de la universitat, Jordi Montaña, passarà el testimoni al nou, Oriol Amat. Ferràs ha manifestat a Regió7 que aquest fet no té res a veure amb la seva decisió. «Han estat 6 cursos extraordinaris, però la vida té cicles i m'ha arribat una oferta», ha explicat a Regió7.

Ferràs ha manifestat la seva intenció d'iniciar un nou projecte professional a partir de l'1 de setembre en una altra institució acadèmica. Doctor en Economia i Empresa, enginyer superior de Telecomunicacions, es va vincular a la Universitat de Vic després d'haver passat per la Universitat de Barcelona, la Politècnica de Catalunya i l'escola de negocis Esade. «Em venia de gust passar una temporada al territori i el projecte d'integració universitària entre Vic i Manresa em motivava molt», ha manifestat. Ha assegurat que voldria continuar vinculat d'alguna manera a la UVic-UCC, i que està estudiant com poder-ho fer. Aquesta també és la voluntat de la universitat.

Ha exercit el càrrec de degà de la facultat des del curs 2012-2013, al qual va accedir a través d'un concurs públic. Durant el seu mandat es va posar en marxa el Màster in Bussines Administration (MBA), que va ser el primer projecte conjunt dels campus universitaris de Vic i Manresa.

Ferràs ha desvinculat la seva decisió del relleu que hi haurà al capdavant de la universitat, quan Amat assumeixi el càrrec de rector. Recentment va comunicar la seva decisió a la Junta de Rectorat i a la seva facultat. Segons ha dit «no ha estat una decisió fàcil de prendre». «Hagués estat un honor poder treballar amb Oriol Amat, a qui conec des de fa anys i amb qui hem compartit diferents projectes. Difícilment s'hagués pogut trobar un millor candidat».