El passat 15 de març, 645 estudiants de secundària, de 20 instituts de la Catalunya Central, van posar a prova els seus coneixements matemàtics en les Proves Cangur, organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), fetes a l'escola Politècnica Superior d´Enginyeria de Manresa (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Aquestes proves, que es realitzen en l´àmbit mundial, es fan a la UPC Manresa des de l´any 2000, i sempre han comptat amb uns bons resultats. Aquests s´han conegut fa unes setmanes i 28 dels premiats estan entre el 6% millors de Catalunya, un d´ells entre els 15 primers.Millors classificats

La UPC a Manresa ha volgut fer, com cada any, un reconeixement als millors classificats amb una cerimonia d´entrega de premis als 15 millors de cada curs.

Entre els premiats hi havia estudiants de l´Institut Mig-Món, de Súria; de l´Institut d´Auro, de Santpedor; de l´Escola Diocesana, de Navàs; de l´Institut Guinovarda, de Piera; de l´Institut Llobregat, de Sallent; de l´Institut Castellet, de Sant Vicenç de Castellet; de l´Institut Quercus, de Sant Joan de Vilatorrada; de l´Institut Gerbert d´Aurillac, de Sant Fruitós de Bages; i dels instituts Oms i de Prat, FEDAC-Manresa, Institut Lacetània, Institut Pius Font i Quer, Institut Cal Gravat, Institut Guillem Catà, Institut Lluís de Peguera, La Salle i Joviat, de Manresa.

La jornada, celebrada el 21 de maig, va comptar amb la presència de Lluís Almor, de la SCM; i de Rosa Argelaguet, directora de la UPC Manresa. En els seus discursos van parlar de la història de les proves, del vincle de la SCM amb la UPC Manresa, del futur dels nois i noies premiats, de promoure les vocacions STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) i, sobretot, de matemàtiques.

Dani Blasi va impartir una xerrada titulada "STEM fent matemàtiques", amb la que va anar proposant una sèrie de reptes matemàtics que van fer pensar als assitents i va demostrar el nivell que tenen els premiats.