Les queixes veïnals han estat determinants a l'hora de convèncer l'Ajuntament de Manresa que calia ubicar provisionalment una parada del bus urbà davant la Fàbrica Nova (vegeu Regió7 del 8 de maig).

La nova parada ja ha començat a funcionar, correspon a la línia 4 i es preveu que estigui oberta durant 3 mesos.

L'Associació de Veïns de les Escodines va denunciar públicament que amb les obres de millora urbana que s'estan realitzant als carrers Vidal i Barraquer i Viladordis hagi quedat fora de servei la parada del bus urbà de davant les piscines municipals. A més a més van advertir que s'havia anul·lat la parada del costat de la capella del Remei i havia posat una altra parada a la plaça Sant Jordi. La presidenta veïnal Carme Carrió va advertir que entre una cosa i l'altra la conseqüència era que «per als veïns i veïnes de les Escodines la parada del transport urbà és molt lluny».

Població envellida

Aquesta situació, segons la dirigent veïnal, era encara més preocupant pel fet que «tenim una població molt envellida».

El trasllat de la parada del costat de la capella del Remei a la plaça Sant Jordi té a veure amb les modificacions de la Línia 4 per poder arribar fins al Congost (davant del cementiri) mantenint la freqüència de pas cada 20 minuts.

Després de les crítiques veïnals, Jordi Serracanta, regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l'Ajuntament de Manresa, va explicar que s'estava estudiant la manera que els veïns de les Escodines poguessin fer servir una parada a prop de les piscines, ja que la que hi havia no es podia utilitzar a causa de les obres.

El pas següent ha estat tenir en consideració aquests i altres comentaris dels habitants del sector i, després d'una reunió amb veïns, decidir ubicar provisionalment una parada a la via de Sant Ignasi.

Això sí, el govern municipal remarca que es tracta d'una parada provisional que funcionarà mentre durin les obres que s'estan executant per reurbanitzar l'espai entre la piscina municipal i el Museu Comarcal. La intenció és que, quan la fase d'obres ho permeti, tornar a posar en marxa la parada de Vidal i Barraquer/inici del carrer Viladordis.

Pel que fa al trasllat de la parada propera a la capella del Remei fins a la plaça Sant Jordi seria definitiu.