El president de l'Associació de Veïns de Viladordis, Josep Duocastella, va qualificar, aquest dilluns, d'«exemplar» la intervenció de millora del vial entre aquest nucli de Manresa i el carrer Viladordis feta per la Generalitat.

Duocastella ho va dir durant la visita d'obres realitzada amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor d'Urbanisme, Marc Aloy; altres membres del departament de Territori i l'empresa constructora.

Els treballs que estan portant a terme permeten millorar la mobilitat entre la ronda de Manresa (C-55) i l'autopista C-16, així com resoldre les connexions locals de Viladordis amb la C-55 i la zona agrícola de l'entorn. L'obra, que comporta una inversió d'1,9 milions d'euros, finalitzarà les properes setmanes.

El president de l'Associació de Veïns de Viladordis ha recordat que la carretera passa per un territori de regadiu d'especial protecció, i «ens preocupava que l'obra es fes correctament. Doncs avui podem dir que creiem que s'ha fet molt bé: s'ha renovat el sistema de rec, la recollida d'aigües pluvials, les canalitzacions pels serveis... S'ha fet una obra de molta qualitat i l'empresa constructora ha tingut molt presents els veïns, fent bons accessos a camins i cases».

Totes les actuacions

Segons Duocastella, «s'ha millorat el tram de connexió entre la C-55 i C-16 però s'han donat totes les atencions als que vivim aquí, al conjunt de les masies i el regadiu. Per a nosaltres és una obra exemplar». Va recordar que «teníem una llista d'actuacions que ens agradaria que es portessin a terme i s'han fet totes, amb molta qualitat». «Felicitem qui ho ha fet possible», va reblar.

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha agraït les paraules del representant dels veïns: «L'actuació tenia l'objectiu de millorar la mobilitat, la seguretat i la connectivitat de Manresa amb la C-16, però alhora ho hem fet amb qualitat, com diuen els veïns, i per tant la satisfacció és complerta. Hem millorat la carretera però també la qualitat de vida de les persones que viuen aquí».

Per la seva banda, l'alcalde, Valentí Junyent, ha afirmat que es tracta d'un tram amb força densitat de trànsit, «que s'ha resolt amb molta qualitat» i ha recordat que fa uns anys es va dur a terme el desdoblament a la ronda, que ara té quatre carrils de punta a punta, i ara «estrenem aquesta nova entrada a la ciutat, conjuntament amb el carril segregat per a ciclistes i vianants, que representa una millora evident».