Un treball que planteja reflexions sobre les vivències pròpies del procés d'adopció, un altre sobre la viabilitat econòmica d'un allotjament rural, i un tercer sobre els beneficis de la poma s'han endut els premis UManresa a treballs de recerca de batxillerat sobre salut, economia i educació. Els signen Shalana Rodríguez, de l'institut Pius Font i Quer de Manresa; Laura Macau, de l'institut Ramon Muntaner de Figueres i Sara Cousillas, del de Vilafant, respectivament.

Els premis es van lliurar en un acte públic a la Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa) dimarts al capvespre. Complien la seva dissetena edició. Es van presentar 63 treballs.

També es van lliurar tres accèssits pel treball col·lectiu de Carla Castro, Marta Garcia i Naia Almirall, de l'institut El castell d'Esparreguera; Marina Bover, de l'IES Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar; i Paula Rodríguez, del Pius Font i Quer de Manresa.

Els premis de les guanyadores estan dotats amb 700 euros i la docència gratuïta a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s'imparteixen a la FUB.

Durant l'acte, el comunicador Enric Bastardas va ponunciar una xerrada durant la qual va parlar de la necessitat de descobrir el talent que tothom du a dins.