Càritas ha traspassat a la Fundació Rosa Oriol l'entrega d'aliments. Durant la primera meitat de l'any 2017, Càritas va continuar fent l'entrega d'aliments pròpia, amb 1.618.

A partir del juny i amb la voluntat que existeixi un sol servei de distribució municipal es va acordar amb la Fundació Rosa Oriol el traspàs de l'entrega d'aliments.

Es continua oferint el complement amb ajuda de supermercat en situacions excepcionals i valorades prèviament. Durant el 2017 es van beneficiar d'aquest servei 44 famílies.

D'ajudes de roba se'n van facilitar 88 al llarg de l'any, gràcies a la col·laboració del projecte Tria de la parròquia de Sant Joan de Vilatorrada i a Solidança de Manresa.

Càritas Manresa treballa en fronts diversos, alguns d'ells són:

? Espai Maritxu. 22 dones han participat d'aquest grup socioeducatiu creat per ser un espai de trobada per a dones amb poca xarxa social i amb dificultats socioeconòmiques.

? Servei de suport terapèutic. Voluntaris psicòlegs o terapeutes acreditats i amb experiència han atès 7 persones que necessitaven suport emocional.

? El Niu, grup de suport entre dones. Hi han participat 11 dones derivades de l'àrea social de l'entitat.

? Pisos de pas. El projecte ha ofert allotjament a 27 persones de 8 famílies: 10 adults, 1 persona gran i 15 menors. S'ha disposat de 7 habitatges.

? Masoveria urbana. S'ha finalitzat la segona fase amb la reforma de 5 pisos que ja estan ocupats. També s'ha iniciat la tercera fase reformant 6 habitatges, 3 al nucli antic de Manresa. S'han fet entrevistes a 24 famílies, de les quals se n'han seleccionat 6 per ser els masovers dels nous pisos.

? Promoció i inserció sociolaboral. S'han fet formacions d'Auxiliar d'horticultura, 7 participants; Poda de fruiters, 8 participants; Restauració de Marges de pedra seca, 10 participants; Horticultura per a l'autoconsum i coneixement de l'entorn, 22 participants.

? Economia social. Hi ha hagut 7 participants formant-se, i actualment un grup fix de 4, desenvolupant el projecte en dues línies. La primera, producció hortícola: produeixen hortalisses de temporada i ecològiques, tot fent pràctiques de producció i comercialització. La segona, serveis agropaisatgístics: complement formatiu especialitzat per desenvolupar treballs i competències en el sector agrari i paisatgístic. És sobretot restauració de marges de pedra seca, poda de fruiters i maneig de petita maquinària.

? Orientació laboral. Amb la incorporació d'una nova tècnica d'inserció sociolaboral s'ha pogut ampliar l'acompanyament i 190 persones han iniciat un itinerari laboral.

? Prospecció, intermediació i seguiment d'empreses. S'ha contactat amb un total de 32 empreses que s'han traduït en 18 empreses visitades, fruit d'aquests contactes s'ha signat un nou conveni de col·laboració i s'ha rebut 11 ofertes de feina que s'han traduït en 8 contractes.

? Acompanyament en la recerca de feina. La intermediació i seguiment laboral en el treball a la llar ha fet un seguiment de 148 relacions laborals, 102 de les quals eren noves.