El dia 31 de maig, coincidint amb Corpus, mossèn Joan Hakolimana, rector de la Seu de Manresa, va fer la benedicció de l'ou. Des d'aquell dia fins al 3 de juny més de 350 persones van visitar la font ubicada al claustre de la basílica per veure l'ou com balla.

Aquestes visites han estat exclusivament a l'ou com balla, sense comptar els visitants que han accedit al temple per veure'l en la seva totalitat i que també han transitat pel claustre.

La Seu ha informat que hi ha la previsió de construir una font de pedra permanent al claustre del temple per poder-hi seguir celebrant aquesta tradició que ha tingut tan bona acollida i que evoca l'Eucaristia del Corpus.

Seixanta dies

L'ou com ball es du a terme seixanta dies després del Diumenge de Resurrecció, el dia del Corpus. La interpretació més estesa és que l'ou simbolitza l'Eucaristia durant el Corpus i la forma de l'aigua, el calze de la sang de Crist.

Hi ha altres teories segons les quals l'ou, l'aigua i les flors que tradicionalment decoren les fonts volen simbolitzar la plenitud de la primavera.