Justícia i Pau, una de les entitats que van facilitar la creació del Consell Municipal de Solidaritat de Manresa, l'any 1995, celebra 30 anys a la ciutat (i 50 a Catalunya). Per aquest motiu, tal com ja es va informar al seu dia, aquest divendres i dissabte s'han organitzat un seguit d'actes de commemoració.

El programa tindrà l'acte central dissabte, amb una jornada a la Cova de Sant Ignasi que inclourà conferències sobre els conflictes armats i les responsabilitats d'Europa, l'impacte dels conflictes armats a nivell de pobresa, migrants i refugiats, i la mobilització a favor de la pau. Al migdia hi haurà el parlament dels representants de les comissions de l'ONG de Catalunya i les Balears. Hi participaran destacats professionals relacionats amb el món de la solidaritat.

Aquest divendres s'inaugurarà l'exposició Refugiats, per què?, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca del Casino; un itinerari fins a la plaça de Sant Ignasi Malat i, allà, es farà un acte simbòlic de rebuig a la guerra i les armes amb una encesa de llànties i cants contra la guerra, entre d'altres. El final el posarà un concert i una acció artística.