L’escola La Salle de Manresa ha participat en una prova pilot per donar a conèixer el Menú del Pelegrí, la cuina de l’època de Sant Ignasi. Ara s’estudiarà la possibilitat d’ampliar el projecte a més escoles durant el curs vinent.

En aquest cas l’equip docent i els alumnes de l’escola La Salle van rebre, recentment, la visita teatralitzada de Sant Ignasi Loiola per explicar la seva vida i la seva obra i per donar a conèixer la cuina ignasiana. Es tracta d’una prova pilot anomenada “El Menú del Pelegrí”, programada dins el marc de Manresa 2022 i amb la col·laboració del projecte Educació 360 - Educació a Temps Complet de la Diputació de Barcelona.

L’activitat es va celebrar al menjador de l’escola amb l’assistència del tinent d’alcalde i regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; la regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; i l’actor que interpreta el paper de Sant Ignasi, David Ribera. Per part del centre educatiu hi van prendre part més d’un centenar de persones entre el professorat, l’alumnat i el personal que treballa a La Salle.

El dinar ignasià que es va presentar, i que era el que es menjava en aquella època, consistia en un brou vegetal, un pollastre al forn amb herbes provençals i pa rústic i, de postres, dolç del pelegrí.

Aquesta proposta té una doble funció educativa; per una banda, permet als alumnes conèixer la figura de Sant Ignasi, endinsar-se i aprendre les característiques de la cuina de l’època ignasiana i, per l’altra, subratllar l’aprenentatge sobre els hàbits alimentaris saludables.

Un cop celebrada aquesta prova pilot es valoraran els resultats de l’experiència i s’estudiarà la possibilitat de dur a terme aquest projecte a més centres educatius més escoles durant el curs vinent.

L’experiència ja s’ha dut a terme a l’escola pública Renaixença. L’activitat, impulsada per l’Ajuntament de Manresa, forma part de les iniciatives de la campanya Manresa 2022 i Educació 360 de la Diputació de Barcelona. La cuina de l’època de Sant Ignasi també es promocionen a través d’unes jornades gastronòmiques del Camí Ignasià, així com a restaurants de Manresa i comarca.