La Plataforma d´Afectades per la Hipoteca (PHAC) de Manresa ha alertat que l´escola popular que l´entitat va posar en marxa l´octubre del 2016 al carrer Sobrerroca de Manresa està en perill. L´equipament és en un bloc d´habitatges que la PAHC va ocupar i que ara la Sareb, el banc dolent creat per gestionar la crisi immobiliària, vol recuperar. Ja ho ha intentat en altres ocasions.

Els baixos es van destinar a fer-hi una escola que actualment atén 58 nens i nenes que hi van a fer activitats escolars gracès a més d'una vintena de voluntaris. El pròxim 17 de juliol se celebrarà una vista als jutjats de Manresa en la qual es reclamen tres blocs d´habitatges ocupats per la PAHC. Són a la Parada Nova, al carrer Sobreroca i al Gaudí, aquest últim propietat del BBVA. Entre tots hi viuen més d´un centenar de persones.

La PAHC ha anunciat aquest dijous que «sigui quina sigui la sentència no marxarem» de l´escola popular, coneguda també per l´Escoleta. Segons ha explicat l´acompanyant de l´equipament Nora Miralles, no és un «actiu tòxic, al contrari. Era un local que estava en runes, que estava trinxat, i que gent a títol individual i de forma autogestionada vem convertir en un espai on hi ha vida». Per ampliar-lo i millorar-lo es va fer un Verkami que en pocs dies va aconseguir 15.000 euros, «una mostra que no és un projecte aïllat, sinó que té suport al darrera».

Per al responsables de l´Escoleta es tracta d´un espai «comunitari que considerem imprescindible perl Barri Antic». Per aquest motiu i davant el perill que es perdi l´equipament han convocat una manifestació el pròxim 5 de juliol que sortirà a 2/4 de 8 del vespre de la Plana de l´Om.

«Convoquem a entitats i espais del barri que treballen amb infants i joves, i també a associacions veïnals i a tota la gent, que sabem que és moltíssima, a qui agrada aquest projecte». També han previst omplir de banderoles de l´Escoleta el Bari Antic.

Encarna Martínez, mare de dos nens que van a l´Escoleta, ha assegurat que es tracta d´un «lloc que ens ha enriquit la vida. Per això no voldria que desaparegués».

Miralles també ha assegurat que espera rebre el suport de l´Ajuntament de Manresa. «Esperem que al ser un equipament comunitari es posicioni a favor, i no en contra».

La PAHC està preparant diverses accions per fer front a l´ofensiva judicial de la Sareb i també al BBVA per recuperar tres dels 7 blocs que la plataforma ha ocupat els darrers anys per allotjar-hi famílies que no tenen accés a l´habitatge.