La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Manresa ha obert el període de matriculació de cara a les activitats que tindran lloc a la capital del Bages del 5 al 10 de juliol. La UCE ha afegit el campus manresà al que històricament ha tingut a Prada de Conflent, cada mes d'agost des del 1968, coincidint amb el seu 50è aniversari i amb el fet que Manresa és enguany la Capital de la Cultura Catalana.

Les activitats de la UCE a Manresa s'organitzaran al voltant de tres espais de la ciutat. A l'Institut Lluís de Peguera, que enguany celebra el 90è aniversari, es faran els cursos universitaris (de 9:00 a 12:00 h) i els actes i commemoracions (de 12:00 a 13:30 h). A l'Espai Plana de l'Om, els debats (de 16:00 a 18:00 h) i les sessions de cinefòrum (de 18:00 a 20:30 h). I a la Plaça Major, els concerts (de 22:00 a 24:00 h).

Hi haurà també dues tardes amb visites guiades per la ciutat de Manresa, al monestir de Sant Benet de Bages i les mines de sal i al castell de Cardona

Les persones que s'hi vulguin inscriure poden consultar el programa de cursos i omplenar el formulari de matrícula a la web de la UCE Manresa. Els preus per assistir a tots els actes del programa són els següents: 120 euros els majors de 26 anys, 66 euros els joves de 15 a 25 anys, i 36 euros els que tinguin fins a 14 anys.

La Universitat Catalana d'Estiu a Manresa neix de la col·laboració de a UCE amb l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori, Gest!, entitat impulsora d'aquesta iniciativa, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.

El cartell de la 50a edició de la UCE és obra del prestigiós artista català Jaume Plensa i porta com a lema un vers de Miquel Martí i Pol que fa referència als fets que ha viscut Catalunya recentment: "I tanmateix, la remor persisteix".

Més informació de l'edició aquí