Una cercavila i un sopar popular al parc de la Seu, seguit per una sessió de punxadiscos, s'afegiran per Sant Joan als actes que ja es fan habitualment a Manresa.

Artistes de la República i els docents, pagesos, bombers i agents rurals per la república han sumat forces amb Òmnium, l'ANC i els CDR dels barris per fer un Sant Joan diferent, que mantindrà els actes de sempre a la plaça Major (l'encesa del peveter, el manifest i la revetlla infantil sense petards), però n'hi afegirà de nous.

Ahir al migdia, representants d'algunes de les entitats convocants van explicar el contingut de la revetlla. La cercavila republicana, com l'han batejada, començarà a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de Sant Domènec i farà parada al Peguera, la Renaixença i el Conservatori de Música, tres col·legis electorals del l'1-O; la festa vol ser un homenatge als qui van defensar els col·legis aquell dia. Hi haurà xaranga, castellers, tractors, bastoners i Artistes de la República. Acabarà a 2/4 de 8 a la Plana de l'Om amb sorpresa. A les 9 hi haurà el sopar. Els tiquets ja es poden comprar a la Vermuteria Santa Rita, al bar Toni's i a l'Espai Rubiralta (10 euros; 12 el mateix dia).